FAQ

Algemeen

Kunnen we nXt LeveL live zien en horen?

Het is altijd mogelijk om bij een van onze repetities te komen luisteren. Wij repeteren elke twee weken op donderdagavond in Duiven (aan de A12). Voor meer informatie kun je contact opnemen via de website of email. Natuurlijk kun je ook naar een van onze openbare optredens komen! Ook is het mogelijk om een optreden op een bruiloft of ander besloten feest kort te zien. Graag wel bellen van tevoren, zodat wij één en ander kunnen afstemmen met de opdrachtgever. Dit om te voorkomen dat je voor een gesloten deur staat, mocht de opdrachtgever geen behoefte aan kijkers hebben. Regelmatig zorgen we voor content op social media zodat we een sfeerimpressie kunnen geven van een feestje met nXt LeveL. Kijk maar eens en volg ons: 

nXt LeveL (@nxt_level_band) • Instagram-foto's en -video's

 

Kan ik jullie rechtstreeks boeken, zonder tussenkomst van een boekingskantoor?

Jazeker kan dat, en is nog een stuk goedkoper ook! We hebben dan wel als voorwaarden:

  1. Het boekingskantoor heeft jou niet naar ons toe geleid;
  2. Er heeft geen offerteprocedure gelopen vanuit het boekingskantoor.

 

Wat gebeurt er als een van de bandleden ziek wordt?

Een hoofdpijntje is geen reden voor nXt LeveL om niet op te treden. In het onverhoopte geval dat er iemand echt ziek is (overmacht), wordt door de band in samenwerking met collega muzikanten een volwaardige vervanger/invaller ingezet. In het uiterste geval wordt naar een vervangende band gezocht.

 
Onze ceremoniemeester(s) zal/zullen op de feestavond voornamelijk het contact met de band hebben. Hoe kunnen we de gemaakte afspraken het beste met hem/hen kortsluiten zonder iets essentieels te vergeten?

Geef de ceremoniemeester(s) ruim voor het feest een kopie van het contract en eventuele bijlagen. Dit voorkomt onduidelijkheden en misverstanden en bevordert de communicatie op de feestavond.

 
Je ziet weleens dat er extra mensen in de zaal staan die het licht en het geluid bedienen. Hebben jullie dat ook?

Ja, alleen bij optredens voor meer dan 500 personen hebben wij dat ook. nXt LeveL brengt dan 1 a 2 personen mee die verantwoordelijk zijn voor de bediening van het licht en geluid. Zij zullen zich opstellen ergens centraal in de feestzaal. E.e.a. in overleg met de verantwoordelijke van de feestlocatie. Houdt hier rekening mee.

 
Hebben wij nog invloed op het repertoire dat door de band gespeeld wordt?

Allereerst kies je een band op basis van hun repertoire en uitstraling die past bij jullie feest. Het doel van de band zal gelijk zijn aan het doel van feestgevers: het dak moet er af! De band heeft binnen zijn repertoire natuurlijk de meeste ervaring om dat ook voor elkaar te krijgen. Geef hen dan ook zoveel mogelijk de vrijheid daarin. De ene band is natuurlijk flexibeler dan de andere band, maar in het algemeen geldt dat wij de voorkeuren van opdrachtgevers zoveel mogelijk meenemen in de planning. Onder voorkeuren aangeven verstaan we bijvoorbeeld als er een paar nummers in het repertoire zitten, waar je toevallig een hekel aan hebt, deze dan ook niet gespeeld worden. Ook kun je enkele favoriete nummers aangeven die je graag wilt horen.

 

Elektriciteit

Hoeveel elektriciteit heeft de band nodig?

Het liefst maken we gebruik van krachtstroom (1 x 380V, 5-polig, CEE-form, 32 Amp.) en/of 2x 16A (220V; 50Hz met randaarde) alleen voor de band, binnen vijf meter van de speelruimte/podium. Deze aansluitingen dienen onbelast te zijn. Dit om te voorkomen dat wanneer er een piekspanning optreedt de stroom uitvalt. Wanneer dit regelmatig op een avond voorkomt is dit niet alleen erg vervelend, maar kan er ook schade aan de apparatuur van de band ontstaan.

 
Wat te doen als de locatie perfect is maar niet aan de elektriciteitseisen kan voldoen?

Dan moeten we gebruik maken van aggregaten. nXt LeveL kan dit desgewenst tegen de daarvoor geldende prijzen geheel voor u verzorgen, anders is het vaak door de eigenaar van de locatie te regelen. Indien de aggregaat zelf wordt verzorgd dan is hiervan van belang dat de aggregaat is voorzien van een aardepen die door een gecertificeerd elektricien is aangebracht en gecontroleerd.

  

Opbouwen

Ons feest begint om 20.30 uur maar de receptie vindt plaats in dezelfde zaal vanaf 19.00 uur. Kan de band vanaf dit tijdstip klaar staan? Ze kunnen toch 's middags even opbouwen?

Wij spelen 4 x 45 minuten in een periode van 4,5 uur. We zijn 2 uur voor aanvang aanwezig voor opbouwen en soundchecken. Tel hierbij op de totale reistijd (met files) en het laden en lossen, en je komt minimaal aan een werkdag. Omdat alle bandleden van nXt LeveL een volledige baan ernaast hebben, is het niet mogelijk om op werkdagen (ma-vr) eerder aanwezig te zijn.

 
Waarom is nXt LeveL 2 uur voor aanvang van het feest aanwezig?

Voor opbouwen en soundcheck hebben wij ongeveer 1,5 uur nodig. Voor omkleden en een hapje eten rekenen we ongeveer een half uur.

 
Hoe te handelen bij moeilijk bereikbare locaties?

Vaak zien we bij aankomst dat er obstakels zijn, zoals: kasteelpoorten, ophaalbruggen, voetgangersgebied, trappen, klappaaltjes, onverharde weg, 1e verdieping. Indien een feestlocatie zich niet op de begane grond bevindt maar op een etage of in een kelder dient er een deugdelijke goederenlift aanwezig te zijn die onze grootste flightcase kan vervoeren, deze is 132 cm x 81 cm x 150 cm (lengte x breedte x hoogte). Als dit niet het geval is kunnen wij op de betreffende locatie geen optreden verzorgen. Wij kunnen namelijk geen gebruikmaken van trappen.
Voor het transport van onze apparatuur gebruiken wij een vrachtwagen. Deze is ongeveer 7,5 meter lang en dient dichtbij de feestlocatie te kunnen komen. Parkeerkosten/parkeerkaarten komen ten laste van de opdrachtgever.  Eventuele kosten welke voortvloeien uit het regelen van een ontheffing om met de vrachtwagen te rijden binnen een milieuzone zijn eveneens voor de opdrachtgever.


Podium

Moet ik een podium regelen voor de band?

Dat hangt ervan af hoeveel nadruk je de band wilt geven op je feest. Zonder podium komt de band prima tot zijn recht. Met podium zijn we natuurlijk beter zichtbaar en zullen we nog meer impact hebben.

 
Hoe groot dient het podium/speeloppervlak te zijn?

nXt LeveL heeft bij voorkeur een speeloppervlak van zo’n 6x3,5m.
 
Wie verzorgt de muziek in de pauzes van de band? En hebben wij hierop nog invloed?

nXt LeveL verzorgt standaard de pauzemuziek in dezelfde stijl als de livemuziek. Wij zullen echter niet fungeren als DJ. Het betreft muziek van verzamelalbums/Spotify. Mocht je specifieke wensen hebben m.b.t. het genre van de pauzemuziek dan is het altijd mogelijk dit zelf (USB-stick) aan te leveren op de feestavond.

 
Wij hebben ook een DJ, drive-in of ingehuurde artiest (zanger, goochelaar, etc...), kan deze gebruik maken van de installatie van de band?

In overleg kan dit altijd, mits de DJ/artiest de aansluiting naar onze mengtafel verzorgt. Wij rekenen hiervoor wel een vast inpriktarief van € 250,00. Natuurlijk geldt dit niet voor stukjes van gasten.

 

Opties

Wij hebben een optie op nXt LeveL en gaan ook nog naar een andere band kijken. Hoe lang blijft zo’n optie staan?

Een optie geeft jullie het recht nXt LeveL als eerste te mogen boeken. Stel dat er andere gegadigden zijn voor dezelfde datum, dan nemen we altijd eerst contact met jullie op om te vragen of er al een beslissing is genomen. We kunnen dan een periode afspreken wanneer we uitsluitsel verwachten. Dit zal altijd in overleg gaan. Een optie staat maximaal drie weken in onze agenda en komt daarna te vervallen. In overleg kan de periode natuurlijk verlengd worden. Een optie wordt een opdracht bij het ondertekenen van een overeenkomst. Deze geeft jullie als opdrachtgever en ons als opdrachtnemer de nodige zekerheid.

nXt LeveL
Centerpoort-Noord Impact 6K
6921 RZ, Duiven (bij Arnhem)
Telefoonnummer: 06-48330582
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.nxtlevel.nl